Nieuws

Martínez volg het voorbeeld van Van Gaal en stuurt twee Rode Duivels met vakantie

Martínez volg het voorbeeld van Van Gaal en stuurt twee Rode Duivels met vakantie

12-06-2022 19:46

Roberto Martínez heeft Kevin de Bruyne en Yannick Carrasco met vakantie gestuurd. Of de middenvelder van Manchester City daar echt gelukkig mee is, is de vraag. De Bruyne had de laatste wedstrijd tegen Polen nog wel mee willen spelen.

Voorafgaand aan de Nations League-campagne sprak De Bruyne nog zijn twijfels uit over het volle wedstrijdschema. Hoewel Martínez eerder nog uitsprak dat elke speler die onderdeel is van de selectie van de Rode Duivels de hele periode af zou maken, is dat toch niet het geval. "De Bruyne en Carrasco hebben genoeg gegeven. We willen geen risico's nemen en niet forceren", klinkt het.

De Bruyne sprak zich ook uit: "Ik heb drie wedstrijden bijna 90 minuten gespeeld. Fysiek ben ik in orde en ik zou graag de laatste wedstrijd tegen Polen hebben gespeeld, maar het is de beslissing van de coach."

De afgelopen resultaten van België laten te wensen over, maar dat zegt volgens De Bruyne niet zo veel. "Op het WK heeft dat geen invloed. Ik zeg het nog maar een keer: we gaan niet als favoriet naar het WK."