Nieuws

Van Gaal noemt opvallende kandidaat Oranje: Tekort aan talentrijke keepers

Van Gaal noemt opvallende kandidaat Oranje: "Tekort aan talentrijke keepers"

08-06-2022 10:08
2

De positie op goal is om verschillende redenen al jaren geen uitgemaakte zaak meer bij het Nederlands elftal, geeft Louis van Gaal toe. De bondscoach acht de kans aanwezig dat er een beroep moet worden gedaan op routiniers.

In elke linie zijn er een aantal spelers die onder Van Gaal zeker lijken van hun plaats bij de eerste elf. In de verdediging is er Virgil van Dijk, het middenveld met Frenkie de Jong en Davy Klaassen en de aanval met Memphis Depay en Steven Bergwijn. De keeperskwestie blijft daarentegen een hoofdpijndossier. Tim Krul viel geblesseerd af, waardoor Kjell Scherpen moest overkomen van Jong Oranje. Justin Bijlow is er niet bij omdat hij pas nét fit was. "De keeper is een vraagteken, omdat Jasper Cillessen niet het hele seizoen heeft gekeept", aldus Van Gaal op de persconferentie van dinsdag. "Maar hij heeft wel elke keer geleverd als hij in het Nederlands elftal speelt."

Door de problemen op keepersgebied, sluit de bondscoach niet uit dat ook Ajax-keeper Remko Pasveer een keer wordt opgeroepen. "We hebben een tekort aan talentrijke keepers in Nederland. Tim (Krul, red.) is al aan de oude kant (34 jaar, red.). Pasveer is ook aan de oude kant (38 jaar, red.), maar hij is ook een kandidaat."

Het Nederlands elftal speelt woensdagavond in Cardiff het Nations League-duel met Wales. Naar alle waarschijnlijkheid staat ook dan Jasper Cillessen op goal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!