Beelden van feestende Madueke, Pochettino roept oud-PSV'er op het matje

30-09-2023 11:42

Noni Madueke heeft zichzelf aardig in de nesten gewerkt bij Chelsea. De voormalig aanvaller van PSV was afgelopen maand herstellende van een blessure, maar greep de tijd die hij daardoor over had aan om te gaan feesten in een Engelse club. De beelden daarvan zijn nu naar buiten gekomen, tot grote onvrede van trainer Mauricio Pochettino.

"Dit soort dingen moeten we vermijden", zo vertelde de Argentijnse oefenmeester. "Alle spelers moeten weten dat je dit als speler van Chelsea moet voorkomen. Het was geen enorm issue, maar je moet zorgen dat je niet in dit soort situaties terechtkomt. Dit is een punt dat veel jonge spelers kunnen verbeteren, niet alleen hij. Ze moeten professioneler zijn en respect hebben voor de club waar ze spelen."

Madueke is inmiddels weer op de weg terug, maar om sportieve redenen speelde hij niet bij de selectie voor het League Cup-duel met Brighton. De kans zit er dik in dat maandag tegen Fulham anders is. "Hij werkt heel hard om weer het niveau te halen dat we willen zien na zijn blessure. Hij voelt zich nu goed en is hersteld."