Feyenoord-spits Giménez komt goed weg bij Mexico: slaande beweging toch geen rood

03-07-2023 09:26

Santiago Giménez beleefde in de nacht van zondag op maandag geen gelukkige wedstrijd bij Mexico. De Feyenoord-spits mocht het weer eens vanaf de aftrap laten zien tegen Qatar, maar kwam niet tot scoren en ontsnapte aan een rode kaart.

Giménez moest de eerste twee groepswedstrijden vanaf de bank toekijken omdat Mexico-bondscoach Jaime Lozano de voorkeur gaf aan Henry Martín. Aangezien Mexico zich al heeft verzekerd van de kwartfinale, mocht de spits van Feyenoord het vanaf de aftrap laten zien.

Giménez en Mexico beleefde een frustrerende wedstrijd en dat kwam in minuut 65 tot uiting. De aanvaller raakte verwikkeld in een handgemeen met Tarek Salman. De centrale verdediger van Qatar trok de Mexicaan naar achteren die daarna naar achteren zwiepte met zijn hand. Na ingrijpen van de VAR werd de spits bestraft met een gele kaart.

Het is niet de eerste keer dat Giménez zijn temperament op het veld laat zien. In de uitwedstrijd van Feyenoord tegen AS Roma had de spits het moeilijk tegen de centrale verdedigers van de Romeinen, waarna hij zich liet gaan. De Mexicaan ging buitensporig een duel in en werd daarna met rood van het veld gestuurd, waardoor hij de eerste twee groepswedstrijden van Feyenoord in de Champions League aan zich voorbij moet laten gaan wegens een schorsing.