Berbatov slaat steil achterover van Nederlander: 'Lijkt op Trent Alexander-Arnold'

20-04-2023 16:29 Laatste update: 16:31

Dimitar Berbatov is onder de indruk van Jeremie Frimpong. De voormalig topspits vergelijkt de Oranje-international met niemand minder dan Trent Alexander-Arnold.

Frimpong speelt als rechtsback bij Bayer Leverkusen, maar een blik op zijn statistieken zouden je doen laten denken dat hij in de aanval staat. De Nederlander kwam dit seizoen in alle competities al tot acht doelpunten en negen assists. Berbatov kijkt er met open mond naar.

"Ik ben onder de indruk van hem en dat is misschien een verrassing, want ik kijk normaal gesproken alleen naar aanvallers. Eigenlijk is het niet raar, want hij valt ook veel aan", begint Berbatov, die daarna een bijzondere vergelijking trekt. "Hij doet me denken aan Trent Alexander-Arnold. Zijn spel is voornamelijk gericht op aanvallen, soms vergeet hij wel eens te verdedigen."

Met twinkeling in de ogen gaat de voormalig topspits verder. "Hij speelt vol durf, gaat hoog, valt aan, rent, geeft assists en scoor goals. Het is echt een genot om naar te kijken", aldus Berbatov, die een grote toekomst voor Frimpong ziet. "Hij moet wel aan zijn verdedigende werken, maar hij is nog jong en heeft een grote toekomst in mijn ogen. Een grote club gaat zich voor hem melden", besluit hij.

Of Frimpong deze zomer een transfer gaat maken, moet blijken. Naar verluidt hebben Manchester United en FC Barcelona wel oren naar de rechtsback.