El Yaakoubi wil vertrekken bij Excelsior: 'Of ik met een goed gevoel naar de club ga? Nee'

09-04-2023 14:34 Laatste update: 14:37

Redouan El Yaakoubi ziet niet veel heil meer in een langer verblijf bij Excelsior. Dat vertelde de verdediger zaterdagavond voor de camera's van VoetbalNieuws. Hij was gelange tijd aanvoerder van de Kralingers, maar moest de band wegens een discussie over de OneLove-banner afstaan.

Zo weigerde El Yaakoubi voorafgaand aan het duel met SC Cambuur voor de tweede maal dit seizoen de OneLove-aanvoerdersband te dragen en stond hij niet achter een banner die aandacht vroeg voor de strijd tegen racisme en discriminatie. De club besloot daarop de 27-jarige zijn band af te nemen. Doelman Stijn van Gassel werd aangewezen als nieuwe captain.

Twee weken later stelt hij dat de storm qua media-aandacht in ieder geval weer iets is gaan liggen. "Het is wel wat rustiger. Dus daar ben ik blij mee. Ik focus me nu op voetballen. Andere dingen hebben geen prioriteit. Ik denk dat ik heb laten zien dat ik goed mee kan met dit niveau en ik hoop na dit seizoen een goede stap te maken", aldus El Yaakoubi na afloop van de met 4-0 verloren competitiewedstrijd tegen PSV.

Desondanks werd zijn contract verlengd. "Mijn optie was aan het begin van het jaar al gelicht. Ik denk dat mijn ambitie om een stap te maken er ook toen al is geweest, ondanks de situatie die er nu is binnen de club. Dat ambieer ik nog steeds. Of er een optie gelicht is of niet, maakt in principe niet zo heel veel uit."

Hij stelt echter niet meer veel plezier te hebben op Woudestein. Of een langer verblijf een optie is? "Dat zou altijd zo kunnen zijn. Maar ik ben natuurlijk niet blij geweest met de situatie. Ik voetbal nu, maar of ik met een super goed gevoel naar de club toe ga; nee, niet per se."