De beste momenten voor de camera van het stoppende PEC-iccon Van Polen

24 april - 16:10

Bram van Polen heeft zijn voetbalpensioen aangekondigd. Het PEC-Zwolle icoon stopt aan het einde van het seizoen. Naast zijn voetbalkwaliteiten zijn ook vooral zijn momenten voor de camera zijn bekend.

Van Polen speelde ruim achttien jaar betaald voetbal en in totaal meer dan vijfhonderd wedstrijden. Het grootste aantal daarvan speelde hij als speler van PEC Zwolle. Hij beleefde ook de grootste hoogtepunten met die club, zoals de bekerwinst tegen Ajax en het winnen van de Johan Cruijff Schaal. Slechts alleen Mark van der Maarel speelde in deze eeuw meer Eredivisie wedstrijden voor één club.

Als aanvoerder zocht Van Polen altijd de randjes op. Menig interview van de verdediger is bekend geworden en Van Polen zegt altijd wat hij vindt. Daarom is hij niet alleen van de meest geliefde spelers die voor de camera's verschijnd, maar komt hij ook af en toe in de problemen.

De wedstrijd tegen FC Twente zal de laatste worden in de carrière van Van Polen. Daarna hangt hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen en vertrekt hij bij PEC Zwolle. Na één seizoen bij Vitesse zonder wedstrijden trok hij naar Zwolle en vanaf het seizoen 2007/2008 was hij actief voor de Zwollenaren.