Zinchenko duidelijk over mogelijke oproep: 'Natuurlijk, ik zou gaan'

6 april - 10:38

Een emotionele Oleksandr Zinchenko heeft zich uitgelaten over de oorlog in Oekraïne. De verdediger van Arsenal geeft aan naar het front te gaan als hij wordt opgeroepen voor het leger, maar tegelijkertijd kijkt de oud PSV'er ook al uit naar de eerste thuiswedstrijd met Oekraïne als de oorlog is afgelopen.

De oorlog in Oekraïne houdt Zinchenko vanzelfsprekend enorm bezig. De verdediger doneerde al ruim een miljoen euro en leeft mee met wat er in zijn thuisland gebeurt. Op de vraag of hij zou gaan als hij wordt opgeroepen voor het leger is de Arsenal-speler duidelijk. "Dat is een duidelijk antwoord. Natuurlijk, ik zou gaan", antwoord Zinchenko duidelijk in een interview.

Zinchenko droomt zelf al over het einde van de oorlog. "Ik hoop dat de oorlog snel eindigt zodat we Oekraïne weer op kunnen bouwen. Met mijn ploeggenoten van het nationale team heb ik het er wel eens over. Stel je voor dat de oorlog afloopt en dat we dan weer voor onze eigen fans kunnen spelen. Zelfs nu krijg ik er kippenvel van."