Dit zegt Georginio Wijnaldum over het niveau van de Saudische competitie

19 maart - 15:20

Georginio Wijnaldum denkt dat het niveau in de Saudische Pro League vergelijkbaar is met dat van de Nederlandse Eredivisie. De middenvelder van Al-Ettifaq werd door bondscoach Ronald Koeman teruggehaald bij het Nederlands elftal en is daarmee de vierde Oranje-international ooit die buiten Europa actief is.

"Je hebt natuurlijk hele goede teams, zoals Al-Nassr, Al-Hilal en Al-Ahli, die er echt bovenuit steken", vertelt Wijnaldum voor de camera's van ESPN. "Die kunnen echt mee in een topcompetitie, want die selecties zijn echt goed. Dan heb je natuurlijk ook lokale jongens en teams die wat minder zijn, maar dat heb je in alle competities. Maar ik denk dat wanneer je ons vergelijkt met Nederland, dat het wel een vergelijkbare competitie is."

Wijnaldum vertrok afgelopen zomer voor negen miljoen euro naar Al-Ettifaq. Daarvoor speelde hij bij Paris Saint-Germain. De 33-jarige spelmaker had ook graag een overstap naar Feyenoord gemaakt, maar dat was financieel gezien niet mogelijk. Daarover lees je hier meer.

Oranje speelt komende week twee oefeninterlands. Op vrijdagavond wacht een thuiswedstrijd tegen Schotland. De dinsdag daarna gaat Oranje op bezoek bij Duitsland, het gastland van het aanstaande EK.