AZ wint voor de tweede keer dit seizoen van Ajax: 'Heerlijk gevoel'

25 februari - 21:52 Laatste update: 23:04

Wouter Goes reageerde zondagmiddag opgetogen na afloop van de 2-0 overwinning van AZ tegen Ajax. Voor de camera’s van VoetbalNieuws.nl vertelt de jonge verdediger dat het strijdplan dat de Alkmaarders vooraf hadden besproken, goed tot uiting kwam.

Goes bewaart een goed gevoel dankzij de driepunter tegen de Amsterdamse rivaal. "Het is een concurrent van ons, dus het was nodig", aldus de AZ'er, die het belang van de overwinning onderstreept. "Je weet dat je op drie punten staat en als je verliest kom je gelijk, dus zes punten los is erg fijn."

Ook het feit dat Ajax afgelopen donderdag nog in de Conference League tegen Bodø/Glimt speelde, was volgens hem een belangrijke factor. "Dat hadden wij ook een paar keer vorig jaar. Dan ben je toch iets vermoeider in de wedstrijd. We wilden eigenlijk hetzelfde als tegen Feyenoord: de bal laten gaan en ik denk ook dat we dat goed deden in de eerste minuten. In de laatste paar minuten van de eerste helft gingen we iets meer de lange bal spelen, maar ik denk dat het strijdplan goed gelukt is."