'Beweging uit de Premier League voor Akpom: ook details over constructie bekend'

1 februari - 18:43 Laatste update: 20:05

Nottingham Forest gaat een move maken voor Chuba Akpom, meldt Fabrizio Romano. Het leek er lang op dat de aankoop van Sven Mislintat in ieder geval deze winter nog in Amsterdam zou blijven, maar dat zou wel eens kunnen veranderen. De Telegraaf lijkt nu meer te weten over wat voor deal The Tricky Trees in gedachten hebben.

Akpom werd de voorbije weken veel aan een vertrek bij Ajax gelinkt. De Engelse spits werd afgelopen zomer voor ruim twaalf miljoen euro van Middlesbrough gehaald. Dat bedrag lijkt Ajax minimaal terug te willen verdienen. De Telegraaf noemde onlangs nog een vraagprijs van tussen de vijftien en twintig miljoen euro.

Volgens Romano is het niet makkelijk om tot een deal met Ajax te komen. De club sloeg naar verluidt al een aanbod van Lille OSC in de wind en ook de naam van Crystal Palace werd nog aan Akpom gelinkt. Dat de transfermarkt op moment van schrijven nog ruim vijf uur open is zal er niet aan bijdragen om een deal te kunnen sluiten. De Telegraaf weet dat Nottingham Forest graag zou willen huren met een (verplichte) optie tot koop. Die koopoptie zou verplicht worden wanneer Nottingham dit seizoen in de Premier League weet te blijven. 

Akpom kwam in totaal twintig keer in actie voor Ajax. Daarin scoorde de spits, die veel als invaller fungeerde, toch negen keer. Dat deed hij in totaal in 675 minuten aan speeltijd en dat betekent één goal per 75 minuten.