Veranderingen bij Ajax voorspeld na komst Henderson: 'Dat is abnormaal'

23 januari - 18:30 Laatste update: 18:51
1

De komst van Jordan Henderson naar Ajax is al langere tijd hét gesprek van de dag. In de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD van VoetbalNieuws.nl vertelt oud-teamgenoot Sepp van den Berg over de favoriete positie van de middenvelder én of de Engelsman vaak in de gym terug te vinden is. 

Henderson werd donderdag gepresenteerd door Ajax als dé nieuwe nummer zes. Niet alleen qua nummer, maar ook qua positie is de Engels international gehaald om de lijnen uit te gaan zetten op het middenveld. Tegelijkertijd moet Henderson voor meer leiderschap en defensieve zekerheid gaan zorgen. Van den Berg begrijpt de keuze van de Amsterdammers. "Aan de bal vind ik hem fantastisch. Hij kan dribbelen, is snel en heeft een vaste trap. Ik hoop hem ook aanvallend mooie dingen te zien doen, maar bij Ajax kan hij momenteel op zes het beste vanuit het teambelang spelen."

Wat is de favoriete positie van Henderson? 

Ajax haalt de middenvelder dus als zes, maar een groot deel van zijn carrière speelde Henderson op acht. "Ik denk dat acht zijn favoriete positie is", bekent Van den Berg. "Daar vind ik hem ook heel goed." Toch ziet ook de verdediger van FSV Mainz 05 waar het momenteel aan ontbreekt bij Ajax. "Op zes is Jordan het meest nodig."

Interview Pasveer

Op 13 januari gaf Ajax-reservedoelman Remko Pasveer in een interview met Het Parool te kennen dat het momenteel 'rustig is' in de gym bij de Amsterdammers. Van den Berg is ervan overtuigd dat dat met de komst van Henderson zal veranderen. De verdediger kwam in 2019 over van PEC Zwolle en keek zijn ogen uit. "Als je dan jongens als Henderson, Sadio Mané en Mohamed Salah bezig ziet. Dat is abnormaal. Ze sliepen bijna in de gym."

Van den Berg twijfelde niet en ging mee in de flow bij The Reds. "Henderson hoefde niet eens wat te zeggen. Als je hem als eerste ziet zitten en jij komt elke ochtend laat aankakken. Dat laat wel een indruk achter. Hij neemt jongens automatisch mee. Ik dacht alleen maar: ik wil ook naar dat niveau en prijzen winnen. Dan moet ik dat misschien ook maar gaan doen.

TITELSTRIJD liever als podcast beluisteren? Dat doe je hier: