Perez niet te spreken over actie van Twente-speler: 'Irritant om naar te kijken'

18-12-2023 07:45

Kenneth Perez had geen goed woord over voor de acties van drie spelers in het Eredivisie weekend. Mitchell van Bergen, Taylor Booth en Can Bozdogan waren de gebeten hond bij de analist. Alle drie deden zij een actie die onvergeeflijk is volgens de analist.

"Er staan zeven spelers in het strafschopgebied. Hij denkt: weet je wat, ik heb een heerlijk schot", zegt Perez in het programma Dit was het Weekend van ESPN. Daarmee doelt de Deen op het schot van Mitchell van Bergen. Met de laatste aanval van de wedstrijd koos de buitenspeler voor eigen succes, maar de bal ging hoog over.

"Van Bergen kan alleen maar hard lopen, en verder helemaal niks", aldus de analist. Hij doet er nog een schepje bovenop door te zeggen wat hij zou doen als hij coach was geweest. "Eerlijk, ik zou hem gelijk wisselen, ook al is er nog één minuut te spelen, honderd procent. Ik zou zo woest worden. Echt, het is zó irritant om naar te kijken."

Booth en Bozdogan deden iets soortgelijks. Ook die acties worden hard veroordeeld. "Dan denk ik: waar is je voetbalverstand? Dat heb je dus niet. Je denkt: deze schiet ik uit de draai wel in de kruising, terwijl je weet dat je kans op een goal veel groter is door hem in te brengen. Dán kan er iets gebeuren."