Breaking news

'Kuyt staat voor eerste klus als hoofdtrainer in het profvoetbal bij ADO Den Haag'

'Kuyt staat voor eerste klus als hoofdtrainer in het profvoetbal bij ADO Den Haag'

29-05-2022 22:38 Laatste update: 22:42

Het heeft er alle schijn van dat Dirk Kuyt zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaald voetbal te pakken heeft. De Telegraaf en Voetbal International weten dat de voormalig international als topkandidaat wordt gezien om als hoofdcoach aan de slag te gaan bij ADO Den Haag.

ADO, zondag nog strijdend ten onder in de finale om promotie naar de Eredivisie, heeft nog geen hoofdtrainer aangesteld voor volgend seizoen. Interim-coach Giovanni Franken staat nu aan het roer, maar heeft zijn laatste wedstrijd van de club uit de Residentie inmiddels achter de rug.

Om die reden is ADO nu uitgekomen bij Kuyt. De Feyenoord-legende startte zijn loopbaan als trainer bij Jong Feyenoord, nog voordat hij zijn diploma in bezit had. Vorig jaar haalde hij zijn diploma binnen, en sindsdien is hij op zoek naar de uitdaging die bij hem past. In het verleden werd Kuyt een hoofdtrainerschap bij Feyenoord beloofd, maar technisch directeur Frank Arnesen zag daar toch van af. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!