Nieuws

AZ flirt met Openda in aanloop naar return: 'Iedere trainer wordt blij van hem'

AZ flirt met Openda in aanloop naar return: 'Iedere trainer wordt blij van hem'

27-05-2022 15:30
1

Pascal Jansen steekt zijn bewondering voor Loïs Openda niet onder stoelen of banken. De AZ-trainer geeft aan de Belgische aanvaller volgend jaar maar wat graag in Alkmaar te willen zien. Daarbij geeft hij zijn strijdwijze prijs voor het aanstaande duel met Vitesse.

AZ staat zondag tegenover Vitesse in de finale van de play-offs. Op het spel staat een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League. De Noord-Hollanders hebben iets goeds te maken, aangezien de eerste ontmoeting in de GelreDome met 2-1 verloren ging. Openda, onlangs voor het eerst opgeroepen voor het nationale elftal van België, was met een knap doelpunt belangrijk voor zijn werkgever.

Precies het type spits dat de rappe aanvaller is, heeft AZ niet in huis. Met zijn diepgang, doelgerichtheid en koelbloedigheid lijkt hij perfect in het spel van de Alkmaarders te passen. "Een speler als Openda zou ik zeker bij de selectie willen hebben", reageert Jansen tegenover Voetbal International. "Hij heeft scorend vermogen, is balvast en explosief. Goede spelers zijn altijd welkom bij AZ. Iedere trainer zou blij worden van Openda."

Jansen gaat in aanloop naar het tweede duel niet veel tactische aanpassingen doorvoeren. "'Ik zoek het vooral in een betere uitvoering van ons spel", tekent het weekblad op. "Na een onwennige beginfase zijn we in de wedstrijd gegroeid en waren we steeds meer de bovenliggende partij. We zullen zorgvuldiger moeten zijn met de passing in de eindfase van de aanval. Nog meer beweging creëren en eerder de bal inbrengen in het strafschopgebied op zoek naar goals."