Nieuws

Schmidt gepresenteerd bij Benfica: 'Goed voetbal spelen en succesvol zijn'

Schmidt gepresenteerd bij Benfica: 'Goed voetbal spelen en succesvol zijn'

24-05-2022 14:48

Roger Schmidt is dinsdag officieel gepresenteerd bij zijn nieuwe club Benfica. De Duitse oefenmeester zit vol ambities en is blij met de kans die hij krijgt bij de Portugezen.

Eenmaal gearriveerd in Portugal wordt de Duitser direct ondervraagd door de journalisten uit Lissabon. "Ik ben erg blij om hier te gaan werken in deze prachtige stad", aldus Schmidt tegenover A Bola. "Ik dank voor Rui Costa voor het geloof in mij en dat hij dacht aan mij als coach. Ik zal met mijn staf mijn best doen om goed voetbal te spelen en succesvol te zijn."

Volgens Schmidt is de Portugese grootmacht een van de grootste clubs ter wereld. "Toen de kans zich voordeed, bleef het maar in mijn hoofd malen. Ik dacht dat het geweldig zou zijn voor mij om deel uit te maken van de Benfica-familie: ik kijk er naar uit om hier te werken."

Officieel begint Schmidt pas 27 juni bij de Benfica. Toch trok de Duitser liever al eerder naar Portugal. "Ik weet nu alles wat ik nodig heb, maar het blijft altijd een nieuw begin." De bij PSV vertrekkende coach kijkt uit naar weer een nieuw avontuur in een andere competitie. "Ik werk graag in nieuwe competities, ik heb ervaring in het buitenland en Portugal is een geweldig land beginnen."