Engelse boulevardkrant: Overmars wil Ten Hag meenemen naar Newcastle

Engelse boulevardkrant: Overmars wil Ten Hag meenemen naar Newcastle

Marc Overmars is inmiddels in gesprek met Newcastle United, zo claimt The Daily Mirror zondag. Volgens de boulevardkrant is de directeur voetbalzaken van Ajax 'geïnteresseerd' in een overstap naar St. James' Park.

De Telegraaf meldde woensdag dat Overmars op de radar staat van Newcastle, dat na de Saoedische overname tot de rijkste clubs ter wereld behoort. De Noord-Engelsen hebben nu via twee tussenpersonen contact opgenomen, schrijft The Mirror. Zij informeerden hem over de financiële mogelijkheden om de 'slapende reus wakker te maken', klinkt het.

Mede door dat perspectief ziet Overmars een overstap naar Newcastle wel zitten. Als we The Mirror mogen geloven, dan weet hij al wat zijn eerste daad wordt als director of football van The Magpies: het aanstellen van Erik ten Hag als nieuwe manager. De twee werkten de laatste jaren zeer succesvol samen bij Ajax, waardoor ze beiden zeer gewild zijn.

Hoewel Overmars een opzegtermijn heeft van drie maanden in Amsterdam, is de kans groot dat Newcastle een compensatie zal aanbieden aan Ajax om een overgang soepel te laten verlopen. De voormalig linksbuiten, die in Engeland uitkwam voor Arsenal, kan zijn salaris verdriedubbelen.

Overigens heeft Newcastle wel twee alternatieven achter de hand. Op de shortlist staan ook Luis Campos, die in het verleden succesvol werkzaam was bij AS Monaco en Lille, en Michael Edwards, die aan het einde van het seizoen vertrekt bij Liverpool.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie