Ongelukkige hoofdrol Marzo: Emmen wint bij Roda en blijft in het spoor van KKD-top

Ongelukkige hoofdrol Marzo: Emmen wint bij Roda en blijft in het spoor van KKD-top

Niet Roda JC, maar FC Emmen heeft de aansluiting met de Keuken Kampioen Divisie-kopgroep gevonden. De ploeg van Dick Lukkien kan met drie punten in de tas aan de lange busreis vanuit Kerkrade beginnen: Stefano Marzo bezorgde Emmen een 1-2 zege, met een ongelukkig eigen doelpunt.

Toen er om 16.30 uur werd afgetrapt in het Parkstad Limburg Stadion, waren Roda en Emmen de nummers vier en zeven van de Keuken Kampioen Divisie, op één punt van elkaar. Beide teams openden furieus. Jari Vlak opende na acht minuten de score na een scrimmage, maar niet lang daarna kon Dylan Vente ongehinderd de 1-1 verzorgen.

Diezelfde Vente kon na een slippertje van Miguel Araújo ook meteen voor 2-1 zorgen, maar dat werd voorkomen door Michael Brouwer. Aan de andere kant onderscheidde Rody de Boer zich na een afstandspoging van Vlak, maar de 1-2 viel alsnog: Marzo wilde bij de tweede paal een voorzet van Rui Mendes wegwerken, maar kopte de bal pardoes in eigen doel.

Roda liet de moed niet zakken en bleef in het vervolg van de wedstrijd jagen op de gelijkmaker, maar met name Vente had het vizier niet op scherp. De spits kreeg één kwartier voor tijd de grootste kans, maar trof de buitenkant van de paal. Emmen kon juichen en krijgt de directe promotieplekken in zicht: Lukkien de zijnen staan op vijf punten van FC Volendam, drie punten van Excelsior en één punt van De Graafschap.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie