Nieuws

Ultee is dankbaar voor bijdrage van Grieks international: 'Vergeet hem nooit meer'

Ultee is dankbaar voor bijdrage van Grieks international: 'Vergeet hem nooit meer'

17-05-2022 15:47

Dimitrios Siovas kwam na de winterstop twaalf keer in actie namens Fortuna Sittard en heeft volgens trainer Sjors Ultee een cruciale rol gespeeld in de handhaving van de Eredivsie. De Griek vertrekt een half jaar na zijn komst alweer, aangezien zijn contract afloopt.

Dankzij de 0-1 overwinning op NEC van afgelopen zondag wist Fortuna Sittard zich te verzekeren van een extra jaar op het hoogste niveau van Nederland. "Hij heeft de laatste twee weken geen één training meegedaan. Gewoon nul", tekent Voetbal International Ultee op. "Vanmorgen (zondag, red.) zei hij: "Trainer, vandaag ben ik zestig procent. Woensdag veertig, vandaag zestig." Het was genoeg."

Met een karrenvracht aan ervaring arriveerde de voormalig speler van onder meer Benfica en Olympiqakos Piraeus in Sittard. De 33-jarige verdediger kwam in zijn carrière tot twintig interlands namens Griekenland en speelde daarnaast zestien duels in de Champions League. Ultee verwacht Siovas niet vaak meer tegen te komen in zijn loopbaan. "Nee. Maar ik zal hem nooit vergeten", lacht de 34-jarige hoofdcoach.