Van Ewijk over interesse: 'Na Ajax-uit moet ik beide beentjes op de grond houden'

Van Ewijk over interesse: 'Na Ajax-uit moet ik beide beentjes op de grond houden'

Milan van Ewijk geniet van interesse van topclubs uit binnen- en buitenland, maar wil zich vooral op zijn ontwikkeling concentreren. De Nederlandse rechtsback zit nu een jaar bij sc Heerenveen, maar vraagt zich af of nu al een stap omhoog maken wel het juiste besluit zou zijn. 

Van Ewijk spreekt over zijn seizoen met de Leeuwarder Courant en geeft toe dat er nog genoeg verbeterpunten in zijn spel zijn. Daarnaast vindt de back het apart om over internationale interesse te praten na de 5-0 afstraffing tegen Ajax in de kampioenswedstrijd. "Het is natuurlijk een compliment dat ik door andere clubs word gevolgd. Tegelijkertijd moet ik wel mijn beide beentjes op de grond houden. Want als je ziet hoe we tegen Ajax speelden… Na zo'n wedstrijd moet ik toch niet over topclubs praten? Dat kan pas, vind ik, als je je in dat soort duels staande houdt."

De jonge verdediger laat zich niet gekmaken door de interesse. "Het was een jaar met een paar pieken en dalen. Maar dat hoort er, denk ik, ook bij. Ik moet nu vooral constanter worden. Betrouwbaarder. Daarnaast moet ik nog werken aan mijn rendement. Ik moet nog veel leren. Maar dat kan ook: ik ben 21 jaar en voetbal nog maar vier jaar op deze positie", meent de Nederlander. 

In Nederland zijn onder andere PSV en Feyenoord gecharmeerd van de verdediger. In het buitenland houden onder meer Queens Park Rangers, Celtic en LOSC Lille Van Ewijk in de gaten.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie