Kersverse 'Beste trainer Eerste Divisie' reageert: 'Natuurlijk heb ik ambitities'

Kersverse 'Beste trainer Eerste Divisie' reageert: 'Natuurlijk heb ik ambitities'

Dick Lukkien werd donderdagavond uitgeroepen tot Beste trainer van de Eerste Divisie op het prijzengala van de Keuken Kampioen Divisie. De Veendammer is trots op de eretitel en geeft aan ambitieus te zien.

Wegens ziekte ontbrak Lukkien donderdag bij de uitreiking van de prijs. Naar eigen zeggen baalt de FC Emmen-trainer daar 'enorm' van. Niemand minder dan Louis van Gaal was opgetrommeld op de prijzen uit te reiken. "Je wilt zo'n prijs toch het liefst zelf in ontvangst nemen", reageert Lukkien tegenover RTV Noord.

Vanuit huis volgde Lukkien de uitreiking en hoorde daarmee ook op welke manier de bondscoach over hem sprak. "Dat zijn lovende woorden van de bondscoach", zegt hij. Van Gaal noemde Lukkien onder meer 'een goede baas'. "Het is altijd goed om die waardering te horen. Tegelijk blijf ik benadrukken dat het echt een gezamenlijk iets is."

Voor Lukkien was het de eerste keer dat hij een individuele onderscheiding kreeg. "Dat stemt heel tevreden. Of ik het verwacht had? Als je zoveel prijzen pak, is een nominatie logisch", vervolgt hij tegenover de regionale omroep. Hij is nog altijd tevreden in Emmen, maar verwacht niet zijn hele loopbaan in Drenthe werkzaam te blijven. "Natuurlijk heb ook ik mijn ambities. Die steek ik niet onder stoelen of banken. En ik verwacht niet dat ik mijn hele leven bij Emmen blijf."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie