Nieuws

Voormalig Ajax-target mislukt in Primera División en kan terug naar oude club

Voormalig Ajax-target mislukt in Primera División en kan terug naar oude club

10-05-2022 20:24
1

Diego Lainez vertrekt komende zomer mogelijk terug naar zijn oude ploeg Club América. Het voormalig Ajax-doelwit vertrok in 2019 naar Real Betis in plaats van naar Amsterdam en die keuze heeft niet goed uitgepakt voor de Mexicaan.

De aanvaller was 3,5 jaar geleden hard op weg naar Ajax, toen Real Betis hem voor veertien miljoen euro voor de neus van de Amsterdammers wegkaapte. De Mexicaan vertrok liever naar Spanje om daar furore te gaan maken in Estadio Benito Villamarín. De aanvaller wist nooit te overtuigen bij Betis en lijkt nu met hangende pootjes terug naar Mexico te gaan.

Zijn ouder werkgever Club América is bereid om Lainez een uitweg te bieden. De zestienvoudig international wil met oog op het WK aan meer speelminuten komen en bij de Mexicaanse topploeg dient zich daar nu de uitgelezen mogelijkheid voor aan.

De Mexicaan heeft nog een contract tot medio 2024 bij Betis, waardoor er een geldbedrag op tafel zal moeten worden gelegd. Of een verhuur ook een optie is voor de club uit Sevilla, is onbekend.