Nieuws

'Memphis, Frenkie en Dest mogen op zoek: Barça zet negen spelers in de etalage'

'Memphis, Frenkie en Dest mogen op zoek: Barça zet negen spelers in de etalage'

10-05-2022 13:03
3

Memphis Depay, Frenkie de Jong en Sergiño Dest zijn komende zomer op te halen bij FC Barcelona. De Catalaanse club heeft negen spelers op een lijstje staan voor uitgaande transfers en daar horen de drie Nederlanders bij, weet Marca te melden. 

De nummer twee van Spanje wil het salarishuis verkleinen. De Spaanse krant noemt het begin van 'het regeneratieproces' na de afgelopen drie jaar, waarin alleen de Copa Del Rey werd behaald als grote prijs. De sportdirectie, bestaande uit Mateu Alemany, Jordi Cruijff en Xavi Hernández, heeft daarom een lijst opgesteld met de namen van negen spelers die mogen vertrekken. 

Naast Memphis, Frenkie de Jong en Dest staan ook Neto, Clément Lenglet, Óscar Mingueza, Samuel Umtiti, Riqui Puig en Martin Braithwaite. Barcelona wil van de spelers af die geen leidende rol hebben binnen de ploeg en wil ook een transferklapper maken door één speler voor een fiks bedrag te verkopen. Frenkie de Jong behoort tot die categorie. 'Hij haalt zijn niveau niet en is een voetballer voor wie Barça veel geld zou kunnen krijgen', merkt de krant op. 'Hij zit in een complexe situatie.'