Nieuws

Van der Sande baalt van fout: 'Als ik het terugzie, is mijn hand veel te hoog'

Van der Sande baalt van fout: 'Als ik het terugzie, is mijn hand veel te hoog'

10-05-2022 08:33
1

Jort van der Sande baalt van de play-off wedstrijd op bezoek bij De Graafschap. De spits van FC Eindhoven veroorzaakte een strafschop met een handsbal, waardoor de club uit Doetinchem langszij kon komen. 

Het werd maandag 1-1 in Gelderland en daar baalt de club uit de lichtstad van, die sterk begon en op voorsprong kwam. "We hebben dit seizoen regelmatig laten zien een voorsprong goed binnen te kunnen halen", zegt Van der Sande tegenover het Eindhovens Dagblad. "Dus ja, dan heerst er nu wel teleurstelling."

De spits maakte hands in zijn eigen strafschopgebied, waardoor De Graafschap een strafschop mocht nemen. Danzell Gravenberch faalde niet vanaf de stip, waardoor beide ploegen nog alle kans hebben om de volgende ronde van de play-offs te bereiken. "Ik heb gymles gehad. En ja, zo spring je", zegt Van der Sande over zijn fout. "Maar als ik het dan net terugzie, dan is mijn hand veel te hoog."

Vlak voor die strafschop miste Van der Sande een grote kans. "Die bal móet tussen de palen", zei de spits over zijn kopbal. "Voor mij persoonlijk heeft dit duel een negatieve nasmaak. Het zijn dit soort momenten die altijd bepalend zijn in de play-offs." FC Eindhoven en De Graafschap voltooien het tweeluik op 13 mei.