Nieuws

Buijs is stellig: 'Dan meld ik me gewoon ziek voor die laatste vijf dagen'

Buijs is stellig: 'Dan meld ik me gewoon ziek voor die laatste vijf dagen'

09-05-2022 23:40 Laatste update: 23:57

Danny Buijs gaat zijn trainersklus bij FC Groningen niet vroegtijdig beëindigen. De laatste weken presteert De Trots van het Noorden erg matig, maar de voormalig speler van de club weigert de handdoek in de ring te gooien.

FC Groningen heeft de laatste vijf competitiewedstrijden verloren. De ploeg staat op de tiende plaats in de Eredivisie en de nodige punten zullen nog gepakt moeten worden om de play-offs om Europees voetbal te halen. Buijs laat weten dat hij zijn avontuur in Groningen hoe dan ook wil afmaken. "Ik heb gezegd: als ik het probleem ben, moeten jullie het heel snel laten weten. Ik zei: ik ga echt nooit opstappen, dat ga ik niet doen", laat hij optekenen door het Dagblad van het Noorden.

Buijs heeft ook al een idee bedacht voor wanneer Groningen besluit om niet verder te willen. "Ik heb vier jaar alles gegeven voor deze club, zit hier bijna langer dan jullie allemaal bij elkaar met mijn tijd als speler er nog bij, maar dan is het heel simpel. Dan meld ik me gewoon ziek voor die laatste vijf dagen en loop ik zondag na Cambuur het veld op om iedereen te bedanken en gedag te zeggen."

De 39-jarige oefenmeester wordt volgend seizoen opgevolgd door Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!