Nieuws

Van Halst grote fan van Rúben Neves: 'Heeft een beetje een Van Hanegem-loopje'

Van Halst grote fan van Rúben Neves: 'Heeft een beetje een Van Hanegem-loopje'

07-05-2022 16:02 Laatste update: 16:20

Jan van Halst is zeer te spreken over Rúben Neves, de grote man bij Wolverhampton Wanderers. De pas 25-jarige Portugees heeft een goed speloverzicht en doet Van Halst in zekere opzichten aan Willem van Hanegem denken. 

Bij Ziggo Sport is Van Halst lyrisch over de Portugees. "Ik vind het wel de architect van dit Wolves. Hij heeft zó snel oog. Hij is niet zo snel in het lopen, maar voor passes heeft hij een tiende van een seconde nodig. Hij heeft ook een geweldige trap", steekt Van Halst van wal. 

Neves doet Van Halst ook aan De Kromme denken. "Hij is niet de snelste, maar als je hem bekijkt... Een beetje een Van Hanegem-loopje. Het sjokt een beetje, het schokt een beetje, maar hij ziet wel de gaatjes. Hij maakt wel veel overtredingen, maar hij moet wel veel herstellen", erkent de analist.

Trainer Bruno Lage wil 100 miljoen euro zien voor de Portugees. Voor Van Halst is dat nog iets te hoog gegrepen. "Nee, nog even niet. Het is wel duidelijk dat het wel echt een heel belangrijke speler is voor de ploeg", sluit Van Halst af. De Wolves nemen het zaterdagmiddag op tegen Chelsea FC op Stamford Bridge.