Nieuws

'Voormalig FC Twente-spits kan topjaar in Spanje bekronen met Liverpool-transfer'

'Voormalig FC Twente-spits kan topjaar in Spanje bekronen met Liverpool-transfer'

29-04-2022 14:06

Enes Ünal, in het verleden actief in de Eredivisie, moet volgens het Turkse Fanatik de opvolger worden van Divock Origi bij Liverpool. De spits van Getafe is bezig aan een ijzersterk seizoen en kan zijn jaargang mogelijk bekronen met een overgang naar The Reds.

Eerder deze week maakte Jürgen Klopp bekend dat Origi na afloop van deze jaargang de deur op Anfield Road achter zich dichttrekt. In de zoektocht naar een opvolger zou Liverpool nu uit zijn gekomen bij Ünal. De Turkse aanvaller moet gaan fungeren als supersub, een rol die de Belg in het verleden met succes vervulde.

In cijfermatig opzicht doormaakt Ünal momenteel zijn sterkste jaargang. Dit seizoen schoot hij al vijftien keer met scherp namens Getafe in La Liga. Namens FC Twente scoorde de altijd nog maar 24-jarige international 19 keer in 33 optredens. Bij NAC Breda kwam hij tot negen treffers in 14 wedstrijden. Zijn waarde wordt door de Duitse website Transfermarkt.de op achttien miljoen euro geschat. Het contract van Ünal loopt tot medio 2025 bij de Spanjaarden.