Nieuws

Romano meldt 'here we go': eerste zomeraanwinst voor Real Madrid is binnen

Romano meldt 'here we go': eerste zomeraanwinst voor Real Madrid is binnen

29-04-2022 07:51

Antonio Rüdiger gaat zijn carrière vervolgen bij Real Madrid. De Duits international heeft een aflopend contract bij Chelsea en loopt daardoor gratis de deur uit bij de Londenaren.

Volgens de doorgaans goed ingevoerde transferspecialist Fabrizio Romano staat Rüdiger op het punt om een meerjarig contract in de Spaanse hoofdstad te tekenen. Op klassieke wijze tweet de journalist ‘here we go’, wat betekent dat Romano er zeker van is dat de transfer plaats zal vinden. Ook Sky Sports is ervan overtuigd dat de Duitser persoonlijk akkoord is met de Madrilenen en dat er enkel nog een medische keuring dient plaats te vinden.

Chelsea heeft door zijn aflopende contract geen vinger in de pap bij de overgang van Rüdiger. Trainer Thomas Tuchel betreurde na afloop van de 1-0 winst op West Ham United het naderende vertrek van zijn vaste basiskracht. "We hebben alles gegeven om hem te behouden, maar door de sancties konden we niet meer vechten om hem te behouden", aldus de tacticus. "Hij wil de club verlaten. Dat heeft hij in een privégesprek kenbaar gemaakt."

Rüdiger stond er mede door zijn transfervrije status goed op bij de Europese topclubs. Onder meer FC Barcelona, Manchester United en Paris Saint-Germain hengelde naar de diensten van de centrale verdediger. Uiteindelijk viel de keuze op Real, waar hij de concurrentie moet aangaan met David Alaba, Éder Militão en Nacho Fernández.