Nieuws

Slot trots op Feyenoord: 'Als je met zo'n team mee kunt, is dat ontzettend knap'

Slot trots op Feyenoord: 'Als je met zo'n team mee kunt, is dat ontzettend knap'

29-04-2022 07:33

Arne Slot kon na het gewonnen Conference League-duel tegen Olympique Marseille nog niet analyseren wat er allemaal gebeurd is donderdagavond. Feyenoord lijkt met de 3-2 zeg op weg naar de finale, maar er wacht nog een heet avondje in Frankrijk.

"Er is zoveel gebeurd dat ik een beetje bij moest komen om dat te analyseren", aldus Slot bij Veronica. "Er waren zoveel kansen, plotwendingen... We hebben wel verdiend gewonnen, denk ik. Nee, het heeft me niet compleet verrast, omdat onze thuiswedstrijden vaak leuk en aanvallend zijn. Maar om er echt een leuke wedstrijd van te maken, heb je twee teams nodig. Ze kozen extreem voor opbouwen, waar ze goed in zijn, maar wij zijn goed in drukzetten."

"We speelden tegen een trainer (Sampaoli, red.) die van achteruit wil opbouwen. Dat deden ze constant", zag Slot. "Je hoopt met de energie en het thuisvoordeel dat je ze tot fouten kunt dwingen." De trainer van de Rotterdammers denkt dat ze met Marseille een Champions League-waardige tegenstander hebben getroffen. "Je moet de weerstand van de tegenstander meenemen. Marseille is een hele goede ploeg, dat zie je aan de goals die ze maken."

"Wij waren ook heel sterk. Als je met zo'n team mee kunt en kansen krijgt, is dat ontzettend knap. Bij de tegenstander liep een hele goede speler rond, haha", doelt de tacticus op Marseille-vedette Dimitri Payet. "Als hij aan de bal kwam, moesten alle alarmbellen afgaan. Ze hebben meer goede spelers, maar hij was de grote man."

Volgende week wacht de return in Frankrijk voor Feyenoord. "We zullen op alles voorbereid moeten zijn. Deze fans achter je geven je net wat extra energie, dus het plan zal niet compleet afwijken, maar op detailniveau moeten er wel dingen anders."