Wedstrijdverslag

Club Brugge wint play-offduel met Antwerp, Lang belangrijk met assist

Club Brugge wint play-offduel met Antwerp, Lang belangrijk met assist

24-04-2022 15:23 Laatste update: 15:39

Club Brugge heeft zondagmiddag een krappe, maar belangrijke overwinning geboekt in het playoff-duel met Royal Antwerp FC. Tajon Buchanan maakte zijn eerste treffer voor Blauw-Zwart, waardoor een 1-0 zege werd geboekt op Paars-Wit.

In België is de reguliere competitie voorbij en spelen de beste vier clubs van dit seizoen om de landstitel in de Play-Off1 poule. Club Brugge, Union Sint-Gillis, Anderlecht en Royal Antwerp zitten in de poule om te bepalen wie de landstitel binnensleept.

Noa Lang begon in de basis bij de thuisploeg en zag dat zijn assist Buchanan bereikte. Voor Buchanan was het zijn eerste treffer en die bleek meteen van grote waarde te zijn. Antwerp probeerde nog langszij te komen, maar wist het niet te vinden. In de blessuretijd van het duel liep Abdoulaye Seck nog tegen zijn tweede gele kaart aan enn mocht de Antwerp-speler vertrekken.

Door de overwinning staat Club Brugge tijdelijk aan kop in de Play-Offgroep. Union volgt met hetzelfde aantal punten, maar de ploeg moet de eerste wedstrijd van de groep nog afwerken. De vier beste ploegen bepalen onderling wie de landstitel pakt, nadat het puntenaantal van de competitieronden gehalveerd wordt. Union begint met 39 punten, Club Brugge met 36 (nu 39) en zowel Anderlecht als Antwerp staan op 32 punten.