Nieuws

'Hamilton en Serena Williams ondersteunen potentiële Chelsea-koper met miljoenen'

'Hamilton en Serena Williams ondersteunen potentiële Chelsea-koper met miljoenen'

21-04-2022 13:35

Formule 1-courreur Lewis Hamilton en toptennisser Serena Williams hebben volgens het Britse Sky Sport News miljoenen over om één van de gegadigden die Chelsea wil kopen financieel te ondersteunen. Zoals bekend staat de Londense club al een tijd te koop, nadat Roman Abramovich gedwongen aftrad als eigenaar van The Blues.

De twee atleten willen volgens het medium met het bod één van de kanshebbers van een smak geld voorzien. Onduidelijk is nog welke kandidaat zij ondersteunen. In een eerder stadium onthulde Sky Sports al een lijst met namen van mensen die de Premier League-club maar wat graag willen kopen.

Bronnen rondom de twee sporters bevestigen dat ze tien miljoen pond per persoon willen bijdragen om één van de biedingen te ondersteunen. Naar verluidt zijn er inmiddels nog drie potentiële kopers in de race. Eén van die drie hoopt zich op korte termijn eigenaar van Chelsea te noemen.

Reden vertrek Abramovich
Wegens de nauwe banden die Abramovich onderhoudt met de Russische president Vladimir Poetin was zijn positie als eigenaar van de Londense club niet langer houdbaar. Directe aanleiding daartoe was de oorlog die de Russen ontkenden op 24 februari in Oekraïne. Vanaf die datum begon Rusland aan een expansiedrift in het buurland, waarop de internationale gemeenschap direct een flink sanctiepakket instelde tegen vermogende oligarchen.