PEC wint van AZ en doet uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie

10-04-2022 22:08 Laatste update: 22:19

PEC Zwolle heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. Het elftal van Dick Schreuder won in eigen huis met 2-1 van AZ en verlaat daardoor de laatste plaats in de Eredivisie.

Na een interessante openingsfase leek de eerste helft dood te bloeden. Beide ploegen haalden hun niveau niet en kwamen niet tot grote kansen. Vlak na rust gebeurde dat wel. In de 51ste minuut bracht Gervane Kastaneer PEC op voorsprong door van dichtbij de 1-0 binnen te koppen. De aanvaller maakte daarmee voor het eerst in ruim twee jaar weer een doelpunt.

Na de goal ging het thuispubliek erachter staan en leek PEC hard op weg naar drie cruciale punten, totdat Vangelis Pavlidis in de 81ste minuut vanuit het niets de gelijkmaker binnenschoot. Het leek een harde klap voor de thuisploeg, maar vier minuten voor tijd was het Daishawn Redan die in de korte hoek raak schoot.

Door de belangrijke overwinning verlaat PEC de laatste plaats in de Eredivisie. De Zwollenaren stijgen naar de zestiende plek op de ranglijst en zijn met nog vijf wedstrijden te gaan helemaal terug in de strijd voor handhaving.