Nieuws

Ik zou niet vol voor Haaland gaan, ik speel om kampioen te worden hè

"Ik zou niet vol voor Haaland gaan, ik speel om kampioen te worden hè"

09-04-2022 09:03

Als het aan Dani Alves ligt, is Antony volgend jaar te bewonderen in Camp Nou. De rechtsback van FC Barcelona is zeer positief over de Ajax-aanvaller, en speelde al eerder met hem samen bij de nationale ploeg.

Het is geen geheim dat Barcelona de ontwikkelingen van de aanvaller nauwlettend in de gaten houdt. SPORT was benieuwd naar de mening van de routenier. "Ik wil niet pushen, maar heb over hem gesproken", zegt Alves. "Ik vertel de club hoe ik vanuit mijn perspectief denk over spelers. Ik heb hem zien opgroeien. Hij ging naar Ajax, waar hij heeft laten zien hoe geweldig hij is en hoe groot hij kan worden."

"Voor sommigen is hij misschien een verrassing, maar voor mij niet", zegt Alves, die ook onder de indruk is van Raphinha van Leeds United. "Natuurlijk. Hij is een geweldige speler, net als Antony, die ook een fenomeen is. Er zijn interessante spelers op de markt voor Barcelona."

Of de Catalanen volgend jaar de portemonnee kunnen trekken, is de vraag. Kyliann Mbappé en Erling Haaland zouden mogelijk de overstap kunnen maken naar Spanje. "Ik zou niet vol voor Haaland gaan", zegt Alves. "Eerlijk gezegd zou ik niet veel geld aan hem uitgeven. In Mbappé wel, maar in Haaland niet. Ik speel om kampioen te worden, hè, maar ik zou eerst op Mbappé wedden. Ik denk dat hij in alle opzichten completer is. Als je een gigantische investering gaat doen, moet je dat op de beste manier doen. Als het van mij afhangt, zou ik op Mbappé gokken."