Nieuws

Schmidt ziet ingreep goed uitpakken bij PSV: Ik denk dat hij erg goed speelde

Schmidt ziet ingreep goed uitpakken bij PSV: "Ik denk dat hij erg goed speelde"

08-04-2022 09:46

Roger Schmidt was na afloop van het duel met Leicester City erg te spreken over het spel van Yvon Mvogo. De Duitser gaf donderdagavond de van RB Leipzig gehuurde doelman de voorkeur boven Joël Drommel.

"Ik denk dat hij erg goed speelde", aldus de PSV-trainer tegenover De Telegraaf. "Hij speelde met veel zelfvertrouwen en zat goed bij de voorzetten en was belangrijk in de opbouw. We zijn erg blij voor hem, want het was niet makkelijk voor Yvon om zo lang te wachten op zijn kans." Ook over de prestaties van PSV als team was de Duitser lovend. "Ik ben heel trots op het team. We hebben met z’n allen goed verdedigd. Tegen een sterk Premier League-team hebben we onszelf goed staande gehouden."

Mvogo straalde na afloop voor de camera van ESPN. "Het was gewoon fantastisch om weer een wedstrijd te spelen, en dan ook nog tegen Leicester City voor dit geweldige publiek. Dat geeft me een ongelooflijk gevoel. Ik ben ook blij dat ik de nul heb kunnen houden. Dat is altijd belangrijk voor een keeper. Maar ik moet daarvoor ook mijn teamgenoten bedanken, want het ging niet makkelijk. Ik denk dat ik het goed gedaan heb en hopelijk gaat het de volgende wedstrijden ook zo."

PSV speelde donderdagavond 0-0 gelijk in het King Power Stadium. Op 14 april zal de return plaatsvinden in het Philips Stadion. De winnaar van dat duel plaatst zich voor de halve finale van de Conference League.