Transfernieuws

'Dest moet als onderdeel transfersom voor Lewandowski gaan gelden'

'Dest moet als onderdeel transfersom voor Lewandowski gaan gelden'

04-04-2022 09:05 Laatste update: 10:08

FC Barcelona wil van de zomer werk maken van de komst van Robert Lewandowski naar Catalonië. Om de transfer te bekostigen moet Sergiño Dest ingezet worden als ruilmiddel, meldt het boulevardblad The Daily Mirror.

Volgens de krant probeert Barça op die wijze de transfersom te drukken voor de Poolse doelpuntenmachine. Het medium schrijft zich te baseren op bronnen wanneer het stelt dat 'Lewandowski het verlangen heeft om aan te sluiten bij de ingezette revolutie onder trainer Xavi Harnández'. Naast Dest zal er ook nog een transfersom op tafel moeten komen om voldoen aan de voorwaarden van Der Rekordmeister.

Mocht de komst van Lewandowski toch niet mogelijk blijken, dan ligt Barcelona het vizier op Alexandre Lacazette van Arsenal. Het contract bij The Gunners verloopt medio 2022 voor de Fransman, waardoor hij als transfervrije optie interessant is voor de Blaugranas. Een eventuele overgang naar de Spaanse kustplaats zou saillant zijn: eerder verliet Aubameyang Arsenal al in januari voor FC Barcelona na een ware transfersoap.

Sinds de komst van Dani Alves naar Camp Nou is Dest niet langer zeker van zijn plek. Waar de jonge Amerikaan onder trainer Ronald Koeman nog bijna alles speelde, lijkt hij bij coach Xavi Hernández een plaatsje in de pikorde te zijn gedaald. Toen de rechtsback nog bij Ajax zijn brood verdiende, werd zijn naam meermaals in verband gebracht met Bayern München.