Van Bronckhorst verliest Old Firm en ziet achterstand op Celtic groter worden

03-04-2022 14:57

Celtic FC heeft zondagmiddag op Ibrox Stadium aan het langste eind getrokken in de Old Firm met FC Rangers. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst kwam vroeg op voorsprong, maar kreeg vrijwel direct de gelijkmaker tegen en kwam vlak voor rust op achterstand. Het bleef 1-2 in Glasgow.

Zowel Rangers als Celtic hadden zin in de derby en de bal lag binnen drie minuten al in het net. Aaron Ramsey begon zijn eerste Old Firm uitstekend en tikte goed binnen na een goede aanval van de Gers. Het thuispubliek zorgde voor een oorverdovend gejuich, maar kon slechts enkele minuten van de voorsprong genieten.

Het gejuich van 1-0 was pas net opgehouden toen de gelijkmaker al binnenviel. Celtic liet zich niet intimideren door de vroege achterstand en kwam via Tomas Rogic op gelijke hoogte, die attent was op een rebound en goed binnentikte. Vlak voor rust kwam Celtic zelfs op voorsprong na de treffer van Cameron Carter-Vickers en gingen beide ploegen naar de kleedkamers met een ruststand van 1-2.

De doelpuntrijke eerste helft werd in het tweede bedrijf afgewisseld met vechtvoetbal. Rangers probeerde de gelijkmaker te forceren, maar Celtic hield goed stand. De ploeg van manager Ange Postecoglou kwam niet meer in de problemen en trok de overwinning over de streep. Daardoor verliest Van Bronckhorst wederom van Celtic in de Old Firm.

Celtic loopt door de overwinning verder weg van Rangers in de Scottish Premiership en staat nu zes punten voor op de aartsrivaal. Rangers had met een overwinning op gelijke hoogte kunnen komen met The Bhoys, maar blijft uiteindelijk met lege handen zitten.