Leeds maakt fantastische comeback in Wolverhampton, Union maakt gelijk in slotfase

18-03-2022 23:03 Laatste update: 23:35

Wolverhampton Wanderers heeft vrijdagavond een dure nederlaag geleden in een specaculair duel met Leeds United. De Wolves kwamen op voorsprong, maar moesten vroeg in de helft een rode kaart verwerken en kregen in de blessuretijd de deksel op de neus na een comeback van Leeds. Union Sint-Gillis heeft in de slotfase een punt weten te halen uit het duel met KV Oostende

Wolverhampton Wanderers - Leeds United 2-3
Bij de bezoekers begon Pascal Struijk in de basis en zag de Nederlander dat de thuisploeg het initiatief nam in de openingsfase. Crysencio Summerville kwam niet in actie voor de Peacocks. Na een klein half uur spelen werden de Wolves beloond en schoot Jonny Castro goed binnen uit een voorzet van Fransisco Trincão. De twee ploegen gingen met een stand van 1-0 naar de kleedkamers voor de pauze.

In de tweede helft kreeg Wolverhampton een flinke tik te verwerken. Raúl Jiménez ontving zijn tweede gele kaart en mocht vroegtijdig vertrekken. Ondanks de rode kaart verdubbelde de thuisploeg enkele minuten later de score. Trincão schoot binnen op aangeven van Daniel Podence.

De Wolves konden met tien man de gaten echter niet belopen en Leeds maakte daar snel gebruik van. Tien minuten na de 2-0 stond de teller alweer op 2-2. Jack Harrison zorgde voor de openingstreffer van de bezoekers, drie minuten later was het Rodrigo die de stand gelijk trok.

Leeds ging op zoek naar de winnende en wist in de blessuretijd toe te slaan. Luke Ayling werd de matchwinner door een afvallende bal binnen te schieten en bezorgde Leeds daarmee de winst. De nieuwe manager van Leeds, Jesse Marsch, kon daarom opgelucht ademhalen.

De Wolves druipen af maar hebben alsnog negen punten voorsprong op nummer negen Aston Villa. Leeds United staat zestiende in de Premier League en staat één punt achter op nummer vijftien Brentford FC.

Union Sint-Gillis - KV Oostende 1-1
Union is dit seizoen dé verrassing in België, maar de promovendus van de Jupiler Pro League wist in eigen huis niet af te rekenen met KV Oostende. De bezoekers kwamen vroeg op voorsprong nadat Maxime D'Arpino verwoestend uithaalde vanaf een meter of 25. Union ging op zoek naar de gelijkmaker, maar trof in de eerste helft geen doel. Oostende zocht met een 0-1 voorsprong de kleedkamer op.

In de tweede helft duurde het lang voordat Union langszij kwam, maar tien minuten voor tijd wist de ploeg nog een punt te redden. Het was Denïs Undav die de koploper in België nog een punt wist te bezorgen. Door het gelijke spel van Union kan het Nederlands getinte Club Brugge met een overwinning op vijf punten van de koploper komen. Oostende klimt door het gelijke spel naar de dertiende plaats en gaat voorbij Standard Luik.