Nieuws

Heerenveen bevestigt geruchten: 'Soort trainer waar wij naar op zoek zijn'

Heerenveen bevestigt geruchten: 'Soort trainer waar wij naar op zoek zijn'

16-03-2022 08:18 Laatste update: 08:58

Ferry de Haan bevestigt dat de aanstelling van Kees van Wonderen een kwestie van tijd is. De technisch manager van sc Heerenveen wil ontzettend graag dat de 53-jarige oefenmeester de huidige interim-trainer Ole Tobiasen volgend seizoen gaat opvolgen.

"Het is nog net iets te vroeg om de vlag in de top te hijsen", steekt De Haan van wal tegenover Voetbal International. "Wel is duidelijk dat wij Kees heel graag willen aantrekken en dat de intenties van beide kanten positief zijn. Hopelijk leidt dat snel tot een akkoord." Onlangs kwam het nieuws al naar buiten dat de trainer van Go Ahead Eagles mogelijk in de interlandbreak zijn handtekening onder een contract in Friesland gaat zetten.

SC Heerenveen is na de winterstop bezig aan een tegenvallende reeks in de Eredivisie. Er zal volgend seizoen dus werk aan de winkel zijn voor Van Wonderen. De Haan heeft vertrouwen dat de 53-jarige oefenmeester het tij kan keren. "Omdat hij in staat is structuur aan te brengen in een elftal en zijn hand zichtbaar is in de teams die hij traint. Daarbij besteedt hij heel nadrukkelijk aandacht aan de ontwikkeling van het team én het individu. Dat is het soort trainer waar wij naar op zoek zijn."

Van Wonderen maakte eerder dit jaar al bekend dat hij Go Ahead Eagles aan het eind van het seizoen gaat verlaten, omdat hij toe is aan een nieuw avontuur. De ex-speler van Feyenoord is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen in Deventer. Hij promoveerde vorig seizoen op spectaculaire wijze naar de Eredivisie.