Nieuws

Verbeek ziet potentie voor Huntelaar bij Ajax: 'Hij kon met vuist op tafel slaan'

Verbeek ziet potentie voor Huntelaar bij Ajax: 'Hij kon met vuist op tafel slaan'

14-03-2022 23:41

Dat Ajax ervoor kiest om Klaas-Jan Huntelaar op te leiden tot beleidsbepaler, is volgens Gertjan Verbeek niet gek. De oud-spits gaat meelopen in de organisatie van de Amsterdammers.

Verbeek heeft met de voormalig Oranje-international samengewerkt bij sc Heerenveen en heeft in de persoon van Arnold Oosterveer dezelfde zaakwaarnemer. "Daardoor weet ik dat Klaas-Jan wel iemand was die na onderhandelingen op de hoogte wilde zijn van voorstellen", aldus Verbeek tegenover het Algemeen Dagblad. "Als hem iets niet aanstond, kon hij ook met de vuist op tafel slaan. Hij laat zich niet leiden door emoties. Daardoor denk ik dat clubs aan hem ook een geduchte tegenstander aan de onderhandelingstafel hebben."

"Wat prettig is aan hem, is dat hij een eigen mening heeft. Klaas-Jan denkt na over dingen, neemt niet alles klakkeloos aan en komt ook met tegenargumenten. Daardoor is hij ook duidelijk en zal hij ook een eigen stijl ontwikkelen", vertelt de bij Almere City ontslagen trainer.

Verbeek denkt dat het goed is dat Huntelaar zich op verschillende vlakken oriënteert en zich probeert te ontwikkelen. "Dat is nooit verkeerd als je nog moet bepalen wat jouw juiste spoor is. Straks kan hij bepalen of hij hiermee door wil of juist niet. Hij is een winnaar. Als hij het leuk vindt, zal hij ook hierin voor het maximale gaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s