Nieuws

'Willem II kiest voor Hofland als trainer om dramatische vorm te doorbreken'

'Willem II kiest voor Hofland als trainer om dramatische vorm te doorbreken'

14-03-2022 10:24

Kevin Hofland wordt de opvolger van de onlangs ontslagen Fred Grim bij Willem II. De verwachting is dat de voormalig verdediger op korte termijn wordt gepresenteerd als hoofdcoach van de Tricolores, weet De Telegraaf.

De ochtendkrant rept over bronnen te beschikken bij de Tilburgse club die het bericht bevestigen. Het lijkt niet lang te duren voordat de komst van de trainer wereldkundig wordt gemaakt. Eerder zwaaide Hofland onder meer de scepter bij Fortuna Sittard en fungeerde hij als assistent van Mark van Bommel bij VfL Wolfsburg.

In eerste instantie golden John van den Brom en Zeljko Petrovic als topkandidaten om de nieuwe trainer van Willem II te worden. De komst van beide coaches bleek niet haalbaar. Nu lijkt Hofland de zware taak te krijgen om Willem II voor het hoogste niveau te behouden. Volgens De Telegraaf werd het akkoord zondagavond bereikt.

De Tilburgers zijn na een sterke seizoenstart volledig door het ijs gezakt in de Eredivisie. Grim noteerde onder meer een serie waarin slechts één keer werd gewonnen in achttien competitiewedstrijden. Willem II greep naar aanleiding van de dramatische resultaten hard in: naast de oud-trainer van RKC Waalwijk werd ook technisch directeur Joris Mathijsen op non-actief gesteld.