Nieuws

'PSG-voorzitter intimideert Makkelie en Real-afgevaardigde: 'Ik ga je vermoorden''

'PSG-voorzitter intimideert Makkelie en Real-afgevaardigde: 'Ik ga je vermoorden''

10-03-2022 08:43

Nasser Al-Khelaïfi zou Danny Makkelie na de wedstrijd Real Madrid-Paris Saint-Germain agressief hebben lastiggevallen. De voorzitter van de Parijzenaren wilde verhaal halen in de kleedkamer van de Nederlandse leidsman.

De beslissing om de 1-1 van Karim Benzema goed te keuren, wordt hem door de Fransen niet in dank afgenomen. Het zou een cruciaal moment zijn geweest in de uitschakeling van de koploper van de Ligue 1. Volgens de Spaanse pers zou de 'woeste' Al-Khelaïfi Makkelie hebben geïntimideerd na de wedstrijd. De voorzitter zou daarbij onder meer de telefoon van Real Madrid-gedelegeerde Megía Dávila uit zijn handen hebben geslagen.

Dávila had het voorval vastgelegd en de voorzitter wilde dat de gedelegeerde de beelden verwijderde. De voorzitter zei onder meer dat de afgevaardigde van de Madrilenen 'vermoord zou worden' als hij de beelden niet verwijderde. 'De voorzitter en de technisch directeur vertoonden agressief gedrag en probeerden de kleedkamer van de arbiter binnen te komen', stond er volgens AS, Marca en SPORT in het scheidsrechtersrapport. Bronnen melden dat zelfs de politie er aan te pas moest komen na inmenging van enkele PSG-spelers.

'Toen de scheidsrechter hen vroeg te vertrekken, blokkeerden ze de deur en sloeg de voorzitter opzettelijk de vlag uit de handen van een van de aanwezigen', staat er in het rapport. De UEFA heeft de beelden inmiddels in handen en gaat waarschijnlijk een onderzoek starten naar het wangedrag van de voorzitter.