Transfernieuws

'Ajax dreigt verder te moeten kijken: 'kandidaat' Cruijff hogerop in Barcelona'

'Ajax dreigt verder te moeten kijken: 'kandidaat' Cruijff hogerop in Barcelona'

08-03-2022 15:34 Laatste update: 16:23

Jordi Cruijff moet volgend seizoen de technisch secretaris bij FC Barcelona worden, melden SPORT en Marca. Het lijkt erop dat Ajax in zijn zoektocht naar een nieuwe technisch directeur verder moet gaan kijken.

Een week geleden werd duidelijk dat Cruijff in beeld zou zijn bij de Amsterdammers. Volgens De Telegraaf stond hij ook niet onwelwillend tegenover een avontuur in Amsterdam. Volgens Marca is er alleen al dagen geen contact geweest tussen beide partijen.

Ondertussen is Barcelona druk bezig om Cruijff te behouden. De Catalanen zijn zeer tevreden over zijn huidige werk en willen hem benoemen tot de nieuwe technisch secretaris. Hiermee blijft Cruijff medeverantwoordelijk voor het transferbeleid van de club. Op dit moment houdt Cruijff zich bezig met de internationale scouting, maar fungeert hij ook als adviseur van president Joan Laporta.

Het werk van Cruijff is onder meer terug te zien in de winterversterkingen. Dani Alves, Ferran Torres, Adama Traoré en Pierre-Emerick Aubameyang verruilden hun clubs mede door zijn toedoen voor het blauw-rode tricot.