Wedstrijdverslag

Vlahovic uitgefloten bij terugkeer: Juventus wint op het nippertje halve finale

Vlahovic uitgefloten bij terugkeer: Juventus wint op het nippertje halve finale

02-03-2022 23:25 Laatste update: 03-03-2022 00:05

Juventus heeft zichzelf een prima uitgangspositie verschaft voor de return voor de halve finale van de Coppa Italia. De Oude Dame won door een ongelukkige eigen doelpunt van Lorenzo Venuti in de slotfase met minimale cijfers: 0-1.

Aangezien doelpunten in het Italiaanse bekertoernooi nog altijd dubbel tellen, heeft Juventus uitstekende papieren voor de return. Die wedstrijd staat pas medio april op het programma. Met Matthijs de Ligt aan de aftrap koos Massimiliano Allegri voor de jongste elf spelers in tien jaar tijd, rekende databureau Opta voor.

Voor Dusan Vlahovic was het voor het eerst dat hij terugkeerde bij zijn vorige werkgever. De Serviër verliet in de winterse transferperiode Fiorentina voor Juventus, dat zeventig miljoen euro voor hem betaalde. Mocht de goaltjesdief gehoopt hebben op een warm welkom, dan kwam hij van een koude kermis thuis. Middels diverse spandoeken toonden de fans van de thuisploeg zich allesbehalve gecharmeerd van de voormalig publiekslieveling.

In een zeer matige partij bleven beide ploegen lang in evenwicht. Uiteindelijk was het wachten tot de 92ste minuut voordat de eerste - en enige - treffer van de wedstrijd viel. Op ongelukkige wijze belandde een voorzet van Juan Cuadrado op de borst van Venuti. Vervolgens rolde de bal tergend langzaam over de doellijn. De goal was illustrerend voor een zeer matige wedstrijd. Alles en iedereen bij Juventus zal daar maling aan hebben: de grootmacht ligt op koers voor de finale.