Nieuws

Spelers Dinamo Kiev sluiten zich aan bij leger na oproep president

Spelers Dinamo Kiev sluiten zich aan bij leger na oproep president

27-02-2022 08:42 Laatste update: 10:56

Meerdere spelers van het Oekraïnse Dynamo Kiev hebben gehoor gegeven aan de oproep van president Volodymyr Zelensky en zich bij het leger aangesloten. Op sociale media gaat een foto rond van de mannen in volledige legeruitrusting in de poging de invasie van Rusland een halt toe te roepen. 

Eerder riep Zelensky iedereen die kon vechten op om het land te verdedigen. Rusland viel eerder deze week Oekraïne in en wil het land annexeren. 'Het zijn legendes, de meesten van hen zijn miljonair, maar ze bleven in het land en doen hun burgerplicht tegenover het thuisland', schreef het Georgische oppositielid Nika Melia over de voetballers die hun land beschermen. 

Sinds de inval van de Russen zijn er in de voetbalwereld al meerdere maatregelen genomen. De finale van de Champions League wordt niet meer in Sint-Petersburg gespeeld, maar wordt nu in Parijs afgewerkt. Daarnaast hebben Polen, Tsjechië en Zweden bij voorbaat besloten niet tegen Rusland te spelen in de play-offs voor het WK in Qatar. Op vrijdag en zaterdag maakten meerdere clubs een statement tegen de invasie: in veel stadions verscheen de tekst 'Stop it, Putin' voor het begin van de wedstrijd.