Nieuws

Vitesse speelt amper 60 uur na Europese pot weer duel: 'Het is tweeledig'

Vitesse speelt amper 60 uur na Europese pot weer duel: 'Het is tweeledig'

25-02-2022 11:57 Laatste update: 19:25

Volgens trainer Thomas Letsch hoeft het Vitesse niet per se parten te spelen dat het een korte voorbereidingstijd heeft op de Gelderse derby tegen NEC. Donderdag werd pas om 23.00 uur afgefloten in de GelreDome, waar zondag om 12.15 uur de aftrap tegen de Nijmegenaren gepland staat. Daarnaast is de Duitser trots op zijn ploeg én de fans.

Donderdag won Vitesse met 2-0 van Rapid Wien, waardoor het wéér een ronde overleefde in de Conference League. "Het was weer een schitterende avond, met een geweldige sfeer vanaf het eerste moment", reageert Letsch op de clubsite.

De Duitser noemt zowel het optreden van de fans als zijn spelers 'fantastisch'. "Samen met de achterban hebben we de volgende ronde bereikt. Dat hebben we in mijn ogen ook verdiend. Het is speciaal voor iedereen. Voor de stad Arnhem, de club, de supporters, de spelers, de staf en de rest van de collega’s."

Volgens Letsch wordt het belangrijk dat de 'juiste dingen' worden gedaan in een 'korte periode'. "We gaan ook kijken of we moeten kiezen voor verse krachten. Maar het is ook tweeledig: mensen kunnen zeggen dat vermoeidheid bij ons een voordeel voor NEC zou kunnen zijn, maar de vertrouwensboost kan juist ook weer een voordeel voor ons zijn."

Dat Vitesse voorafgaand aan de ontmoeting met de Oostenrijkers in matig vorm verkeerde, is een understatement. Letsch denkt dat de overwinning op Rapid Wien de ploeg vleugels kan geven. "Die pot geeft een boost en is hopelijk de start van de ommekeer. We moeten nu doorgaan", besluit hij.