Nieuws

Boateng terug bij Olympique Lyon na onenigheid: 'We rekenen op hem'

Boateng terug bij Olympique Lyon na onenigheid: 'We rekenen op hem'

16-02-2022 16:34

De kou tussen Peter Bosz en Jérôme Boateng lijkt uit de lucht bij Olympique Lyon. De Duitse centrumverdediger maakt zijn rentree in de selectie, nadat hij eerder werd teruggezet na een vermeende aanvaring.

L'Équipe wist dat de aanleiding voor de verwijdering van Boateng uit de selectie een confrontatie met Bosz was. Het gesprek zou zijn gegaan over tactiek, waar de Wereldkampioen van 2014 niets voor voelde. "De trainer zag Jérôme aan het begin van de week en heeft hem weer in de selectie opgenomen", vertelt OL-voorzitter Jean-Michel Auslas. "We rekenen op hem tot het einde van het seizoen en in de Europa League, hopelijk sluiten we het fantastisch af."

Volgens de preses is de trainer nog altijd verantwoordelijk voor wie hij wel en niet opneemt in zijn wedstrijdselectie. "Zijn beslissingen zijn over het algemeen erg goed, ook al kan hij het soms bij het verkeerde eind hebben omdat we niet elke wedstrijd winnen. Over het algemeen had deze beslissing geen invloed op de ploeg sinds we van Nice wonnen."