Nieuws

Meijer baalt van absentie pechvogel Bony: 'Hij voegt iets toe aan ons spel'

Meijer baalt van absentie pechvogel Bony: 'Hij voegt iets toe aan ons spel'

13-02-2022 14:30

Wilfried Bony ligt voorlopig uit de roulatie bij NEC. De beresterke Ivoriaan viel al na twintig minuten uit met een kwestuur, in de met 0-2 verloren bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. NEC-trainer Rogier Meijer heeft opheldering gegeven over de ernst van zijn blessure.

In aanloop naar het duel tussen sc Heerenveen en NEC wordt Meijer door ESPN gevraagd of Bony lang uit de roulatie is. "Het ligt eraan wat je lang vindt", reageert de oefenmeester desgevraagd. "Hij heeft spierschade opgelopen en ligt er dus een aantal weken uit", vervolgt Meijer.

"Hij voegt iets toe aan ons spel, maar het is helaas even niet anders", baalt de trainer van de promovendus. Het duel met de Friezen begint om 14.30 uur. NEC bezet na 21 wedstrijden de verdienstelijke negende plaats in de Eredivisie. Het matig draaiende Heerenveen kan bij een overwinning de Nijmegenaren op de ranglijst passeren: de ploeg van de onlangs aangestelde Ole Tobiassen bezet de tiende plaats en kijkt tegen een achterstand van twee punten op de Gelderse club aan.