Nieuws

Profielschets nieuwe Ajax-coach: 'Zoektocht naar een type als hij loopt, dat wel'

Profielschets nieuwe Ajax-coach: 'Zoektocht naar een type als hij loopt, dat wel'

11-11-2023 20:36

Volgens Het Parool zou Ajax er goed aan doen om binnenkort een type coach als Roberto De Zerbi aan te stellen. De krant stelt dat de Amsterdammers een 'jong en vooruitstrevend type' nodig hebben, als interim-coach John van 't Schip aan het eind van het seizoen vertrekt.

De Zerbi was afgelopen donderdag nog te gast in de Johan Cruijff Arena, als trainer van Brighton & Hove Albion. The Seagulls wonnen het Europa League-duel met Ajax met 0-2. 'De Zerbi is een type trainer dat Ajax nu graag zou hebben', klinkt het. Het Parool komt met een profielschets van een mogelijke nieuwe Ajax-trainer, waarin aanvallend en vernieuwend voetbal de toon slaat.

Het respect bij De Zerbi voor Ajax is groot, maar duidelijk is ook dat hij het niveau van de Eredivisie en de Amsterdammers is ontgroeid. "Ik heb veel respect voor een club met de historie van Ajax", zei hij donderdag nog. "Ik houd van mijn spelers, mijn club en mijn fans. Ik voel me op dit moment erg goed, ik wil niet switchen."

Desondanks zou Ajax, dat binnenkort onder leiding komt te staan van algemeen directeur Alex Kroes, wel naar een coach van zijn type op zoek kunnen gaan. 'Iemand die ergens ter wereld nog een beetje in de marge opereert, maar wel al indruk maakt met een stijl die bij Ajax past', aldus de krant. 'Denk aan De Zerbi van een jaar of twee, drie geleden.' De Italiaan herhaalde zelfs nog dat hij destijds niet was gevraagd door Ajax. 'De Amsterdamse zoektocht naar een type als De Zerbi loopt, dat wel.'

Eerder wist Het Parool al te melden dat het zeer aannemelijk is dat Ajax binnenkort een buitenlandse trainer gaat aanstellen. De meeste geschikte Nederlandse kandidaten zijn immers al bezet. Voor Van 't Schip ligt na het huidige seizoen weer een rol in het technisch management in het verschiet.