Opstellingen

Jansen past AZ-aanval aan voor bezoek aan Villa Park: Martins Indi weer centraal

Jansen past AZ-aanval aan voor bezoek aan Villa Park: Martins Indi weer centraal

09-11-2023 19:47

Pascal Jansen heeft zijn basiselftal voor de lastige uitwedstrijd van AZ tegen Aston Villa onthuld. Bij de Alkmaarders is een flink aangepaste voorhoude te zien, waar Bruno Martins Indi wederom centraal achterin start. 

Voor AZ staat een lastige klus op het programma, namelijk een resultaat zien te boeken tegen Aston Villa. Tijdens de thuiswedstrijd gingen de Alkmaarders met 1-4 ten onder, waardoor het na drie wedstrijden op slechts drie punten staat. Op Villa Park moet AZ het doen zonder de zowel geschorste als geblesserde aanvaller Mayckel Lahdo, waardoor er in de aanval flinke aanpassingen zijn doorgevoerd. Zo kiest Jansen voor zomeraanwinsten Ruben van Bommel en Ibrahim Sadiq op de flanken, waardoor Jens Odgaard en Myron van Brederode op de bank starten. In de punt van de aanval hoopt Vangelis Pavlidis te zorgen voor een doelpunt.

Op het middenveld heeft Jansen zijn gewenste drietal van Jordi Clasie, Sven Mijnans en Dani de Wit opgesteld, zoals dat dit seizoen vaker het geval is. In de verdediging moeten Riechedly Bazoer, David Møller Wolfe en Yukinari Sugawara hun teamgenoot Martins Indi assisteren om de aanvaller van Aston Villa tegen te houden, waar Mathew Ryan tussen de palen staat. 

AZ neemt het om 21.00 op tegen Aston Villa, dat al twee overwinningen wist te boeken in de groepsfase van de Conference League.

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Martins Indi, Bazoer, Møller Wolfe; Mijnans, Clasie, D. De Wit; Van Bommel, Pavlidis, en Sadiq.