Nieuws

Oud-bondscoach doet boekje open: 'Ronaldo weigert nog altijd met mij te spreken'

Oud-bondscoach doet boekje open: 'Ronaldo weigert nog altijd met mij te spreken'

09-11-2023 16:13

Het lijkt niet snel meer goed te komen tussen Cristiano Ronaldo en zijn oude bondscoach Fernando Santos. Tijdens het WK afgelopen jaar in Qatar passeerde Santos de Portugese superster, die sindsdien weigert met zijn oude oefenmeester te spreken.

In gesprek met A Bola doet Santos een boekje open over zijn keuze om Ronaldo in de knock-outfase van het wereldkampioenschap te passeren. "Toen ik hem op de wedstrijddag vertelde dat hij niet zou spelen en waarom, begreep hij me niet", begint Santos. "Van mijn kant is de relatie altijd hetzelfde geweest. Ronaldo zal altijd als een zoon voor me zijn, maar we hebben sinds het WK geen contact meer gehad. Als hij belt, zal ik altijd opnemen", onthuld de clubloze oefenmeester.

Ondanks de vele commotie heeft Santos nooit spijt gehad van zijn keuze om de aanvaller op de bank te zetten. "Ronaldo is een van de beste spelers ter wereld, maar hij zat toen gewoon niet in de beste fase van zijn carrière. Het was erg moeilijk", meent Santos. "De tweede helft van 2022 was voor hem verschrikkelijk en dat had veel invloed op hem. Hij had weinig ritme. Het was een tactische keuze om hem te passeren."

Met Portugal strandde Santos in de kwartfinales van het WK, waar het werd uitgeschakeld door Marokko. Na de uitschakeling hield Santos de eer aan zichzelf en vertrok hij bij de nationale ploeg van Portugal. Tussen januari en september van dit jaar was de Portugees nog even bondscoach van Polen, maar zit sindsdien zonder werkgever.